Inför ditt besök

Subtopias huvudbyggnad Rotemannavägen 10.

Välkommen till Subtopia!

Subtopias område är stort och består av olika byggnader och lokaler. Om du är osäker på var du ska kan du alltid gå till vår expedition som finns i huvudbyggnaden på Rotemannavägen 10. Huvudbyggnaden har öppet vardagar 9.00-16.00.

Subtopia ligger i Alby i Botkyrka kommun. Hit tar du dig enkelt med tunnelbana, buss eller bil.

Med kollektivtrafik

Tunnelbana
Röd linje mot Norsborg, hållplats Alby. Gå till höger utanför spärrarna mot Alby torg. Sväng sedan vänster och följ Albyvägen rakt fram i cirka 10 minuter. Sväng vänster in på Rotemannavägen. Ska du till Hangaren? Fortsätt ytterligare 5 minuter på gångvägen.

Buss
Linje 708 från Tumba, hållplats Alby IP.

Vägbeskrivning med bil

Åk E4/E20, söderut från Stockholm City, norrut från Södertälje. Avfart höger Alby/Tumba, håll mot Alby. Följ Albyvägen. Vägbeskrivning på Google maps.

Subtopias område är stort och rymmer flera byggnader och lokaler. Här hittar du en karta över området

 • Expedition, Restaurang
  Rotemannavägen 10, huvudbyggnaden

 • Dansstudion
  Rotemannavägen 26, huvudbyggnaden

 • Hangaren och produktionshuset
  Albyvägen 38

 • Himmelriket
  Rotemannavägen 10,
  huvudbyggnaden

 • Katapult inkubator
  Rotemannavägen 10, huvudbyggnaden

 • Loftet
  Rotemannavägen 26, huvudbyggnaden

 • Paradiset
  Rotemannavägen 10, huvudbyggnaden

 • Studio 3
  Rotemannavägen 16

Subtopias huvudbyggnad har öppet måndag till fredag 9:00-16:00.

Öppettiderna kan variera vid event.

På Subtopias område finns både betalparkering och gratisparkering. P-skiva gäller och finns att hämta i receptionen på Rotemannavägen 10.

Parkera vid Subtopias huvudbyggnad
Runt Subtopias huvudbyggnad finns ca 40 gratis parkeringsplatser som alla kräver p-skiva. Vid korsningen Albyvägen/Rotemannavägen finns en betalparkering med ca 80 parkeringsplatser. Betalning sker endast med app.

Parkera vid Hangaren
Vid Hangaren på Albyvägen finns ca 100 parkeringsplatser. Parkeringen är gratis men kräver p-skiva. Det tar ungefär 5 minuter att gå mellan Subtopias huvudbyggnad och Hangaren.

För dig som har ett parkeringstillstånd för rörelsehindrad finns 3 reserverade platser vid huvudbyggnaden och 3 reserverade platser vid Hangaren.

Subtopias lokaler är tillgänglighetsanpassade. Entrédörrarna är breda. Hiss finns. Tillgänglighetsanpassade toaletter finns. Kontrastmarkeringar finns. Ledarhundar och assistanshundar är välkomna. Hörslinga finns endast i Loftet. Här hittar du mer info om tillgängligheten i Subtopias huvudbyggnad

Parkering för rörelsehindrade finns vid huvudbyggnaden och vid Hangaren.

Cirkusföreställningar, kurser för barn och workshops för entreprenörer. I vårt kalendarium finns information om det som händer på Subtopia. Utomhusgalleriet och graffitiväggen är alltid öppet och kan besökas fritt året runt. Ska du besöka någon av organisationerna i Subtopias företagskluster? Info om dessa aktiviteter hittar du på respektive organisations hemsida.

Alltid öppet

Utomhusgalleri
På Subtopias område finns ett utomshusgalleri med ett 30-tal konstverk gjorda av konstnärer från hela världen. Här finns allt från stencilkonst till graffiti och neonkonst. Galleriet är öppet alla dagar om året. Alla som vill är välkomna att gå runt på området. Det är gratis och ingen anmälan krävs. I vår konstguide hittar du karta och information om verken. Mejla elena.rosand@subtopia.se om du vill boka en guidad tur i galleriet.

Öppen graffitivägg
Vid Subtopias huvudbyggnad Rotemannavägen 10 finns en 10 meter öppen vägg för urban konst. Alla som vill är välkomna att måla på väggen, oavsett om du är nybörjare eller fullblodsproffs. Väggen är öppen alla dagar om året. Det behövs ingen anmälan för att få måla på väggen. Ta med egen sprayfärg. Släng använda sprayflaskor i soptunnan vid väggen så återvinner vi dessa.

Det går bra att ta med egen mat att äta i restaurangen.

Subtopias restaurang finns i huvudbyggnaden på Rotemannavägen 10. Lokalen är öppen mellan 9.00-16.00. Här finns mikrovågsugn för dig som vill värma din matlåda och möjlighet att köpa kaffe i kaffeautomat.

OBS! För närvarande finns ingen matservering på Subtopia. Ny restaurang är under upphandling. 

I Alby Centrum finns en mataffär och ett litet utbud av restauranger och caféer. Det tar 10-15 minuter att gå till Alby Centrum från Subtopia. På andra sidan Hågelbyleden finns ett större handelsområde med ICA Maxi, apotek och snabbmatskedjor. 

Flygfoto över Subtopia. Albyvägen sträcker sig mellan huvudbyggnaden (vänster) och Hangaren (höger).