Möt Subtopias kreativa ungdomar

Ungdomskör, kreativa dansare och en magisk eldshow. Upptäck Subtopias ungdomsensembler och deras passion för konst och gemenskap.

Ungdomskör, kreativa dansare och en magisk eldshow – Subtopias ungdomsverksamhet lockar unga som vill utforska sin kreativitet och ha roligt tillsammans.

Kreativa ungdomsensembler

Under sommarjobb och lovkurser hos oss får ungdomar möjlighet att lära känna andra med liknande intressen. Utifrån det har flera inspirerande projekt vuxit fram, som vårt danskollektiv, vår ungdomskör och en eldshow. Här berättar vi mer om dem och vad de kan erbjuda. Om du är nyfiken på att veta mer eller vill boka dem till ditt nästa evenemang ska du maila Eira.

Do It Togetherkören – en röst som förenar

Det som började som ett engångsuppträdande på Valborgsmässoafton 2022 blev en kör! Ungdomarna som uppträdde trivdes så bra tillsammans att de bestämde sig för att fortsätta och Do It Togetherkören föddes. Nu är kören ett uppskattat inslag vid högtider som jul, valborg och nationaldagen. De sprider glädje och enande toner även under centrumdagar och olika festligheter, både som en sammanhållen kör eller i mindre ensembler.

Bild på Do It Together-kören
Alda Sigurdardottir, Rebecca Fulgencio, Langa Pagard, Cathy Fulgencio, Destiny Damot Desta, Sophia Andersson, Donald Mihasi och Marjo Mihasi.

Xeno I.D. – med dans som gemensam passion

Afrobeat, voguing, house och hiphop – dansarna i Xeno I.D. kommer från olika bakgrunder och dansstilar. Trots olikheterna delar de alla en passion för dansen, att skapa tillsammans och att lära sig av varandra. För att utvecklas och hämta inspiration bjuder de även in pedagoger för att lära sig nytt. Xeno I.D. uppträder på festivaler, centrumfester och andra evenemang runt om i Botkyrka och Stockholm. Deras scenframträdanden är fyllda med energi och dansglädje.

Zaynab Abdullah, Nancy Peacock, Hagar “Skanzy” Amartey, Deborah Ntale Mildred, Melany O Sangama och Sally Rashid.

Xeno I.D. eldshow – en sprakande mix av konstformer

En spännande utvidgning av danskollektivet är deras eldshow, som har blivit en återkommande höjdpunkt vid evenemang som Valborg i Hågelbyparken. Med en kombination av musik, dans och en eld skapar de en fantastisk upplevelse för publiken.

Under skicklig ledning av Cesar Fulgencio, en erfaren eldartist som bland annat har turnerat med Burnt out Punks, lär sig ungdomarna att hantera olika eldverktyg. Trots att eld kan verka läskigt är säkerheten alltid högsta prioritet, och alla åtgärder tas för att skapa en trygg miljö där ungdomarna kan utforska och uppleva eld som konstnärligt verktyg.

Fortsätt äventyret med Subtopia

Subtopias ungdomsverksamhet har skapat en plats där unga kan blomstra och utveckla sina kreativa talanger. Vare sig det är genom sång, dans, eld, eller helt andra konstformer erbjuder vi gemenskap, möjlighet till utveckling och att få visa upp det man skapat. Varje individ får utforska sin potential och bygga starka vänskapsband längs vägen.

Om du vill uppleva det som ungdomarna skapar eller om du är intresserad av att boka våra talanger till ditt nästa event, är du välkommen att kontakta oss. Tillsammans kan vi skapa minnesvärda upplevelser och sprida glädje.

Cesar Fulgencio
Eira Fuglstad (föräldraledig)