Öppna väggar

I Subtopia finns en öppen vägg och en vägg som kan lånas på förfrågan.

Öppna väggar för street art och graffiti

På Subtopia har vi två väggar som är tillägnade den urbana konsten. Framför Subtopias huvudbyggnad hittar du Lilla väggen, vår 10 meter långa öppna vägg för urban konst. Adressen är Rotemannavägen 12 i Alby. För att hitta dit  klicka här.

Stora väggen är en 70 meter lång vägg belägen innanför det inhägnade området runt Subtopias lokal Hangaren. Väggen är endast öppen vid förfrågan och kan användas både vardagar och helger om Hangarens område är ledigt. Subtopias aktörer och medlemmar i Graffitifrämjandet kan använda väggen utan kostnad för icke kommersiellt bruk. För övriga personer eller vid andra former av arrangemang tillkommer en kostnad.

För att bli medlem i Graffitifrämjandet, klicka på länken: bli medlem.
Vägbeskrivning och karta till Subtopias byggnad Hangaren (Albyvägen 38 i Botkyrka) finns här.
För dig som ska måla för första gången på någon av våra väggar, läs här:  www.graffitiframjandet.se

Öppna väggar – hur gör man?

Tillsammans med Studiefrämjandet och Graffitifrämjandet har Subtopia tagit fram en handbok för er som vill bygga och driva en öppen vägg för konst. I den berättas det inte bara hur man bör jobba för att främja konstformerna graffiti och gatukonst, men också varför. Vad finns det för möjligheter idag? Och har öppna väggar effekter på kulturen och demokratin i vårt samhälle? Ladda ner Öppna väggar här.

Image of the cover of the book Open walls.
Elena Rosand