Urban konst

Två graffitväggar och ett utomhusgalleri med konstnärer från hela världen.

Urban konst finns överallt på Subtopia. Vi har en särskild kärlek till den konstformen och arbetar på en rad olika sätt för att främja den. Är du intresserad av delta i vårt arbete? Hör av dig!

Urban konst på Subtopia:

 • Konstprojekt i stadsmiljön
  Vi arbetar med projekt i den närliggande stadsmiljön tillsammans med bostadsbolag och skolor. Exempel på detta inkluderar muralen vid astrolabbet vid Alby torg som är skapad av lokala skolelever med stöd av bostadsbolaget Botkyrkabyggen.
 • Utomhusgalleri
  Vi kurerar ett utomhusgalleri på över 35 verk på Subtopia-området med allt från lokala konstnärer till internationella stornamn. Med vår konstguide kan du scanna QR-koder vid varje verk eller leta dig fram med hjälp av kartan. Till konstguiden.
 • Öppen vägg
  Subtopia har en öppen vägg som konstnärer kan öva på. Nere vid vår byggnad Hangaren har vi också en större vägg som går att boka för olika evenemang.
 • Graffitikurser
  Via vår ungdomsverksamhet Do It Together håller vi i graffiti-kurser för barn och unga. Vår arrangemangsavdelning erbjuder även möjligheten att boka graffiti-kurser för de som håller i företagsevent hos oss.

Vad är Urban konst?
Urban konst är ett begrepp som samlar konstformerna street art och graffiti. Graffiti känner du säkert redan till, det är bokstavs-baserad konst i stadsrummet, kan man säga. Street art kan kanske sägas vara all annan konst i stadsmiljön, vilket kan inbegripa muraler, LED konst, mosaikstencilkonststicker artreverse graffiti“Lock On”skulpturer, wheatpastingwoodblockingyarn bombing och annan stickkonst, rock balancing och mycket mer. 

Invigningen av den stora väggen

Konstnärer vid stora väggen

Elena Rosand