Utomhusgalleri

I Subtopias utomhusgalleri finns konstnärer från hela världen.

Konstverk över hela i Subtopia!

Subtopia utomhusgalleri för urban konst huserar verk av konstnärer från hela världen. Utomhusgalleriet föddes 2011 när konstnären Sanna-Lisa Gesang-Gottowt tipsade Subtopia om att den internationellt erkände belgiske street art konstnären ROA, i samarbete med Stockholms-baserade Scarlett Gallery, letade efter vägg att måla på i Stockholmsregionen. Vi tackade naturligtvis ja. ROAs ikoniska svartvita muralmålningar finns att beskåda i många städer världen över, bland annat i Brooklyn, USA och i Zaragoza, Spanien.

Sedan första verket av ROA så har Subtopias utomhusgalleri vuxit med nya verk från såväl svenska som internationellt erkända konstnärer. Idag har vi verk från Alias (Tyskland), SIT (Holland), Vegan Flava (Sverige), Shora Denhavi (Sverige), , Amara Por Dios (Sverige) och många fler. Här kan du se stencilkonst, graffiti, muraler, verk som är anpassade till den specifika ytan de sitter på och mycket mer.

Boka en guidad tur eller gå runt på egen hand!

.
Konstguide

För att hjälpa er hitta er väg genom vårt utomhusgalleri har vi skapat en guide med text och ljud. Vid varje verk finns en QR-kod som leder dig direkt till verket. Du kan också scrolla i listan och leta dig fram med siffrorna på kartan.


Några konstnärer med verk i Subtopias utomhusgalleri

Flera av konstnärerna har vi intervjuat. Här kan du läsa om hur Pernie Paints, Kenny & Brain, Jimmy Rosenholm, Julia Rio och Caro Peppe ser på sitt konstnärskap.

Elena Rosand