Albys börshajar

Kursen är slut för kvällen. Deltagarna sitter kvar, diskuterar och idéar. De pratar om ekonomi, företag och aktier. Kursen har triggat igång för många idéer för att gå hem riktigt än.

Text Fares Hamed, foto Saga Berlin

Kursen är slut för kvällen. Deltagarna sitter kvar, diskuterar och idéar. De pratar om ekonomi, företag och aktier. Kursen har triggat igång för många idéer för att gå hem riktigt än. Denna kurs är bara en i raden av aktiviteter som skall ge unga vuxna i Botkyrka den inspiration de länge har törstat efter. Välkomna till Changers Hub.

Changers Hub är ett rum i Albys Hjärta där medlemmar mellan 17–25 år uppmuntras, och uppmuntrar varandra, att förverkliga sina idéer. Idéerna sprudlar – allt ifrån samhällsförändrande idéer till affärsmässiga idéer.

– Vi är alla uppvuxna i Botkyrka och vi såg ett behov när vi växte upp här. När vi fick en bra idé hade vi inte någon i vår närhet att bolla den med, vilket ledde till att alla idéer släpptes tidigt, säger Siduri Poli, en av grundarna.

Changers Hub stöttar sina medlemmar genom att erbjuda nätverk, inspiration och kunskap i olika former. Bland annat i form av kursen Börshajen, en kurs om hur man bygger upp en stark privatekonomi genom investeringar på börsen. Kursen är eftertraktad och blev fullsatt på rekordtid.

– Aktiekurs i Alby? Vem kunde liksom tro det? Häftigt att se människor från andra orter som åker en lång väg för att komma till min ort istället för innerstaden för att lära sig om aktier, säger deltagaren Dilshan Fernando.

Två av deltagarna var eniga om att informationen från kursen kommer att gynna deras privatekonomi.

– Det har gett mig inblick i hur jag bättre kan förvalta min privatekonomi för att ha en säkrare framtid, säger deltagaren Sargon Orahim.

Det finns en gemensam insikt om att aktiekunskap kan vara en av de mest viktiga faktorerna för en mer stabil privatekonomi i framtiden.

– Aktiekunskap är lika viktigt för unga i Alby som det är för unga i innerstaden. Vi demokratiserar framgång genom att göra det tillgängligt, avslutar Siduri Poli.

 

Text Fares Hamed

Ur Magasin Subtopia nr. 9