Utomhusgalleri

I Subtopias utomhusgalleri finns konstnärer från hela världen.

Subtopias utomhusgalleri – urban konst: street art & graffiti

Subtopia utomhusgalleri för urban konst huserar verk av konstnärer från hela världen. Utomhusgalleriet föddes 2011 när konstnären Sanna-Lisa Gesang-Gottowt tipsade Subtopia om att den internationellt erkände belgiske street art konstnären ROA, i samarbete med Stockholms-baserade Scarlett Gallery, letade efter vägg att måla på i Stockholmsregionen. Vi tackade naturligtvis ja. ROAs ikoniska svartvita muralmålningar finns att beskåda i många städer världen över, bland annat i Brooklyn, USA och i Zaragoza, Spanien.

Sedan första verket av ROA så har Subtopias utomhusgalleri vuxit med nya verk från såväl svenska som internationellt erkända konstnärer. Idag har vi verk från Alias (Tyskland), SIT (Holland), Vegan Flava (Sverige), Shora Denhavi (Sverige), Opiemme (Italien), Amara Por Dios (Sverige), Pablo Delgado (Mexiko) och många fler. Här kan du se stencilkonst, graffiti, muraler, stickkonst, verk som är anpassade till den specifika ytan de sitter på, verk som förvandlar 2 dimensioner till 3 och mycket mer.

Boka en guidad tur eller gå runt på egen hand!

Digital konstvandring

För att hjälpa er hitta er väg genom vårt utomhusgalleri så har vi en digital kartguide. Det finns även en pdf du kan kan ladda ner här. Där det finns en gul markering på den digitala kartan, finns ett konstverk i verkligheten. Om du klickar på markeringen kommer det upp information om verket och dess konstnär. Vill du öppna kartan i ett eget fönster klicka på fyrkants-ikonen i kartans övre högra hörn.


Några konstnärer med verk i Subtopias utomhusgalleri

Elena Rosand