Pressmeddelande – Vårens föreställningar

Cabaret Crida & 100% Circus

TVÅ CIRKUSKOMPANIER TILL HANGAREN I VÅR

För sjunde året i rad presenterar Subtopia i Botkyrka nya cirkuskompanier för den svenska publiken. Vårens två kompanierna bjuder på helt olika upplevelser. Medan de två unga männen i 100% CIRCUS testar fysiska gränser i en lekfull övning i förtroende med varandra och publiken, utgör Cabaret Crida en poetisk show i absurditet och relationer.

100% CIRCUS – Familjeföreställning

Är det nödvändigt att andas? Kan man hänga i håret? 100% Circus det omöjliga möjligt. Till mongolisk strupsång och hula-dans utför den udda duon halsbrytande akrobatik bland annat med påle i en föreställning fylld av vänskap och humor. Med oväntade cirkusexperiment vrider och vänder Julien och Mikkel i sin familjeföreställning på allt som vi tar för givet.

Mikkel Hobitz (192cm och 85kg) och Julien Auger (168cm och 57kg) är en duo som tillsammans beskriver sig själva som en schweizisk armékniv. Med sina multidisciplinära tricks blandar de akrobatik, jonglering, kinesisk påle, perch. De är dessutom musiker. Våren 2012 tog de båda examen på DOCH (Dans och Cirkushögskolan i Stockholm) och har sedan dess turnerat med olika grupper runt om i världen.

– Vi fascineras av konsten som traditionsbärare. Folkmusik från hela världen, traditionell dans, kläder och olika cirkusdiscipliner. Många av dessa konstformer har utvecklats under hundratals år, vilket gör dem mycket specifika och med ett unikt uttryck, säger Mikkel Hobitz.

Datum: Helgerna 18 och 19, samt 25 och 26 mars

Längd: 50 minuter
Pris: Barn upp till 18 år 150 kr
Ordinarie/ungdom/pensionär 220 kr
Rek ålder: Familjeföreställning, rekommenderad från 6 år.

Cabaret Crida

Med skruvad akrobatik, egensinnig livemusik och träskodans, bygger nio artister och musiker upp sitt universum. Mänskliga förvecklingar och situationer spelas upp i en oväntad cirkuskabaret som med humor, sårbarhet och finurlighet letar sig in och berör. Fransk-katalanska Cridacompany är ett av de mest nyskapande cirkuskollektiven just nu.

Foto: Vincent Muteau & Crida Company
Foto: Vincent Muteau & Crida Company

–   Hos oss kan den minsta lilla rörelse plötsligt förvandlas till en farlig situation. Vi älskar att leka och njutningen i det smittar av sig. Njut, släpp loss! Det är kul, absurt, helt uppåt väggarna, muntert och fullt av överraskningar, säger en av Cridacompanys grundare, Julien Vittecoq.

Cridacompany är ett fransk-katalanskt cirkuskompani och konstnärskollektiv med bas i Toulouse. Kompaniet grundades 2006 av Jur Domingo Escofet och Julien Vittecoq. Föreställningarna karakteriseras av absurd humor och blandar cirkus, musik och dans. Kärnan i deras skapande kan beskrivas som egensinniga infallsvinklar på situationer där kroppen är arbetsmaterialet. Kompaniet ger även konserter med bandet Jur och de arbetar med fotografi.

Datum: 5 och 8 april 2017 kl. 19:30
Föreställningslängd: 70 min
Biljettpris: Ordinarie 290 kr. Upp till 18 år, studerande och pensionärer 200 kr
Ålder: Åldersgräns 6 år, rekommenderad ålder 8 år