Pressmeddelande: Havet

Följ med på en saltstänkt resa om en oväntad vänskap mellan en fisk och en fiskare i cirkusmusikalen Havet. Med jonglering, sång och dans skapar kompaniet Fjård en cirkusmusikal för barnen. 8 & 9 oktober, Hangaren Subtopia

HAVET
EN CIRKUSMUSIKAL FÖR BARN – FULL AV LEK, LÄNGTAN OCH FANTASI!
8 & 9 OKTOBER HANGAREN SUBTOPIA, BOTKYRKA

OM FÖRESTÄLLNINGEN
Följ med på en saltstänkt resa om en oväntad vänskap mellan en fisk och en fiskare i cirkusmusikalen Havet. Med jonglering, sång och dans skapar kompaniet Fjård en cirkusmusikal för barnen.

Cirkusmusikalen Havet berättar om mod och vänskap med hjälp humor, musik och cirkuskonster. Vi får följa en fiskare som fångar upp överraskande skatter ur havets djup, bryter en magisk förtrollning och återförenas med sin fiskkompis som en gång för länge sen räddade fiskarens liv ute på det stora havet.

Magnus Bjøru och Amanda Roynnesdotter har tillsammans skapat en lek- och längtansfull föreställning där duon i sina orangea regnrockar, traditionella fiskeredskap och glittrande strass förflyttar oss till den norska kusten på en jakt som visar sig sluta på ett oväntat vis.

OM KOMPANIET FJÅRD
Fjård är ett nystartat kompani som skapar innovativ scenkonst med vikt på cirkus, sång och dans. Kompaniet inspireras av den nordiska naturen och tar gärna med föreställningar till platser och sammanhang där det inte finns etablerade scenrum.

Magnus Bjøru är jonglör, akrobat och fysisk komiker. Magnus har varit med och skapat och spelat familjeföreställningarna Magmanus Show och Attached med över 500 föreställningar i 25 olika länder runt om i världen.

Amanda Roynesdotter är sångerska och dansare. Senast aktuell i Chinateaterns uppsättning av musikalen Flashdance. Under 2013 cyklade Amanda 100 mil på turné längs den norska kusten med två egenproducerade föreställningar som spelades hemma i folks kök och på lokala teatrar.

Av och med Amanda Roynesdotter och Magnus Bjøru
Musik: Magnus Larsson och Amanda Roynesdotter
Koreografi: Ann Svensson och Amanda Roynesdotter
Rekvesita: Frode Bjøru och Stig Bjøru

PROVA-PÅ CIRKUS OCH CAFÈ
Innan cirkusmusikalen Havet kan hela familjen komma till Hangaren Subtopia och fylla magarna med våfflor, varmkorv eller fika i Restaurang Subtopias café. Efter föreställningen kan alla barn (och vuxna) prova på cirkuskonster tillsammans med cirkuspedagoger. Hur känns det att gå på lina och hur gör man egentligen när man jonglerar? Ta med hela familjen på en heldag där ni kan äta, uppleva och leka tillsammans!

Foto: Hilde Bjøru
Foto: Ben Hopper
Foto Ben Hopper
Foto: Hilde Bjøru
Foto: Hilde Bjøru
Foto: Björn Nilsson
Foto: Björn Nilsson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TIDER
12.00 Hangaren Subtopia öppnar för café och lek
13.30-14.00 Cirkusmusikalen Havet (25 min föreställning)
14.00-15.00 Prova-på cirkus och café

BILJETTER OCH ÖVRIG INFO
Vad: Cirkusmusikalen Havet
Var: Hangaren Subtopia, Albyvägen 38, Alby, Botkyrka
När: 8 & 9 oktober 2016 kl. 13.30
Pris: 150:- föreställning och prova på cirkus
Gratis för barn upp till 3 (som sitter i knät)
Onumrerade platser
Passar alla men rekommenderas från 0-8 år