Pressmeddelande 15/9 2015 – Studiobar

Branschmässan Studiobar utgör unik mötesplats för verksamma inom film, tv, scen, event och musik. Läs pressreleasen nedan.

UNIK BRANSCHMÄSSA FÖR PERSONER BAKOM SCEN & KAMERA- STUDIOBAR SUBTOPIA 2015!

Hur Sverige blir bäst på ”digital” och ”live” diskuteras på branschmässan Studiobar i Hangaren Subtopia, Botkyrka 29 september. Mässan utgör unik mötesplats för verksamma inom film, tv scen, event och musik. Två paneler möts för att diskutera framtidens möjligheter och utmaningar.

I samma takt som helt ny infrastruktur växer fram skapas möjligheter för samverkan mellan branscherna film, tv, scen, event och musik. Men också utmaningar gällande strukturförändringar, finansiering och arbetsvillkor. Under branschmässan Studiobar ligger fokus på ”digital” och ”live” och hur branscherna kan skapa och upprätthålla en kontinuerligt ökad utveckling av ”upplevelsen” inom respektive område.

Sedan digitaliseringen fick fäste i musikindustrin har “live” blivit en lika viktig inkomstkälla som upphovsrätt och skivförsäljning. Mellan 2012 till 2013 var tillväxttakten 13% och livemusiken omsätter idag cirka 4 miljarder kronor i Sverige.

Branschmässan Studiobar arrangeras av Subtopia och är en heldag för personer som jobbar bakom scen och kamera inom film, scen, tv, musik och event. I år fokuseras extra på områdena ”digital” och ”live”. Mässan bjuder på spännande programpunkter från scenen, tre panelsamtal modererade av Joppe Pihlgren (verksamhetsansvarig Livemusik Sverige) och en mässdel med utställare från film, tv, scen, event och musikbranschen. Mat och dryck finns till försäljning i Studiobars bar- och caféområde.

Adress Hangaren Subtopia, Albyvägen 38, Alby.
För besökare avgår kostnadsfri buss från Liljeholmen till Hangaren Subtopia.

11.15 PANELSAMTAL DIGITAL
– Vilka möjligheter skapar den digitala utvecklingen inom film och TV?
När euforin eller skrämselhickan för digitaliseringen har lagt sig ser vi fram emot nya möjligheter att skapa och distribuera innehåll. Hög förändringstakt ger nya förutsättningar för berättandet, upplevelsen, yrkesrollerna och arbetsvillkoren. Panelen tar sig an dessa frågor med fokus på de som arbetar i branschen och perspektivet är förutsättningarna i en nära framtid.

I panelen: Catharina Gilljam (SVT), Hjalmar Palmgren (SFI), Jesper Pauli (Medieinstitutet), Owe Svensson (ljudtekniker), Claes Dietmann (Executive producer FIDO). Kräver förregistrering.

14.00 FILMPANEL: INNOVATION – PRODUKTION – DISTRIBUTION
– Om konsten att göra nytt och tänka framåt
Att distribuera och skapa innehåll inom rörlig bild handlar denna panel om. Vi får exempel på vad och hur man kan göra. Förändringen är redan här men hur flyttar vi in oss i det nya och gör det ännu bättre? Filmregionen och FAS har bjudit in producenten Anna Wallmark, som ligger bakom webserier som Full Patte och Portkod 1525 samt Michael Werner, mannen bakom Boxer, Magine och nu Flow Network.

I panelen: Anna Wallmark (Eyeworks), Michael Werner (Flow Network), Beata Mannheimer konsulent utveckling (Filmregionen), Erika Edman ordförande FAS och producent (Eyeworks). Kräver förregistrering.

16.00 LIVEPANEL
– Hur blir vi bäst på live eftersom livet inte bara är digitalt?
Live ökar och har t. ex på musiksidan blivit lika stort omsättningsmässigt som upphovsrätt och skivbolag tillsammans. Via sociala medier är det lättare att nå ut med budskap och kanske är det så att behovet att mötas i verkligheten ökar när man kan mötas så lätt digitalt? Hur behöver vi arbeta och vad krävs för att fortsätta att utveckla live? Vad är vi bra på och vad ska vi bli bättre på?

I panelen: Ingmari Pagenkemper (Södra teatern), Kristian Franck (Visual Act), Stefan Papangelis (vd Upplev Norrköping) och Patrik Tengwall (Event Director, Stockholm Globe Arenas). Kräver förregistrering.

MODERATOR JOPPE PIHLGREN
Joppe Pihlgren är verksamhetsansvarig på Livemusik Sverige, en förening som grundades 2014 av 35 festivaler som idag har över hundra medlemmar från musikbranschen. Joppe Pihlgren har även haft uppdrag som programledare (UR, Motorjournalen, SVT) och som producent. Han är delägare i produktionsbolaget Programmakeriet och har varit verksam inom området kreativa näringar på stiftelsen för Kunskap- och kompetensutveckling samt på Tillväxtverket.

UTSTÄLLARE MÄSSDEL
2rent
Preqbi
Hyrdata
Dagsljus
Subcase
Kipowsky
Medianor
Fanzingo
Filmbasen
Westmans
Scenteknik
Circus Arts
Håbo Buss
Venuepoint
Dekorverket
Elwing & Co.
Cirkus Cirkör
Locationtruck
Rörliga Grytor
HJ Stage Event
SVB Försäljning
JB Coffeehouse
Kantarellkungen
Interaktiva Möten
Kompani Bastard
Kulturaffischering
MTAB tour logistics
Svenska Stuntgruppen
StockMotion Filmfestival
Lagom & Gott/ Bright Group
Kommunikation för scenkonst
(Fler utställare tillkommer)

HELA SVERIGE SKRAMLAR
Studiobar Subtopia stöttar “Hela Sverige skramlar” genom att skjutsa alla besökare från Studiobar vidare till Globen kl 18.30 den 29 september. “Hela Sverige skramlar” är ett event av svensk livemusikbransch till förmån för människor på flykt. KÖP BILJETT TILL HELA SVERIGE SKRAMLAR HÄR!

SUBTOPIA
Studiobar arrangeras av Subtopia, kreativt kluster för företag, artister, filmproducenter, cirkuskompanier, ideella föreningar och entreprenörer i Alby Botkyrka söder om Stockholm. Subtopia är en del av det kommunala aktiebolaget Upplev Botkyrka och fungerar som centrum för Botkyrka kommuns satsning på kultur och kreativa näringar. LÄS MER PÅ SUBTOPIA.SE

PRESSBILDER

 

LADDA NED APPEN INTERAKTIVA MÖTEN STUDIOBAR:
ANDROID
IPHONE

KONTAKT
Josefina Larsson

Pressansvarig Subtopia
073-960 70 48
josefina.larsson@subtopia.se

Kerstin Fagervall
Producent Studiobar
073-960 70 22
kerstin.fagervall@subtopia.se

 

Studiobar Subtopia presenteras i samarbete med: Scenteknik, Hyrdata, JB Coffe House, Westmans och Filmregion Stockholm Mälardalen.