Konst på påsklovet

4 tutorials där du lär dig måla med sprayfärg, skapa tillbehör till din cosplay, teckna med blyerts och måla med akryl.

Påsklovskurser med D.I.T.

Den här artikeln har arkiverats, och är inte längre aktuell.

Letar du efter något kul att göra under påsklovet? Subtopias ungdomsverksamhet Do It Together (D.I.T.) släpper fyra påsklovskurser i form av tutorials 1-11 april 2021. Lär dig att skapa delar till din cosplay outfit, teckna med blyerts, måla med akryl eller måla graffiti. Tillsammans med våra handledare får du en kul upplevelse och en massa nya färdigheter.

Alla tutorials är gratis och publiceras på vår Youtube-kanal 1 april klockan 10:00.

Lär dig skapa delar till din cosplay outfit

Lär dig visualisera vad du vill skapa. Hur du skissar vidare efter första skissen. Ju mer detaljerat, desto enklare blir skapandet. Bestäm vilket material de olika delarna ska göras i och skapa sedan mallar på delarna du vill skapa.

Handledare: Cesar Fulgencio är utbildad bildkonstnär, har jobbat som animatör och skapat flera muralmålningar, kostymer till föreställningar och scenografiska fonder sedan 90-talet.

Teckna med blyerts och grafit

Arbeta med pennor i olika hårdhetsgrad. Lär dig olika tryck och sätt att hålla i pennan för att kontrollera tryck och känsla. Prova att skugga från mörkt till ljust och viceversa. Lär dig skissa grundformer, tredimensionellt och stilleben.

Handledare: Cesar Fulgencio är utbildad bildkonstnär, har jobbat som animatör och skapat flera muralmålningar, kostymer till föreställningar och scenografiska fonder sedan 90-talet.

Måla med akryl

Lär dig färglära med de primära, sekundära och tertiära färgerna. Experimentera och se hur en färg förändras. Jobba med svart, vitt och grått, för att ljusa upp eller göra mörkare. En kurs om hur du skapar ett verk från skiss till färdig målning.

Handledare: Cesar Fulgencio är utbildad bildkonstnär, har jobbat som animatör och skapat flera muralmålningar, kostymer till föreställningar och scenografiska fonder sedan 90-talet.´

Graffiti-målning

Gå igenom olika material och hur man målar med sprayfärg på en vägg. Lär dig teknik och börja hitta en stil. Gå igenom hela processen från skiss till färdigt verk och börja inspirera andra med er skapande lust.

Handledare: Aris Tsartsonis är en graffitikonstnär som har varit verksam i över 10 år och på sista tiden tagit uppdrag både från Botkyrka kommun, Subtopia och Botkyrkabyggen.

I samarbete med Botkyrka kommun.

Kontaktperson

Cesar Fulgencio
Cesar Fulgencio
Chef för ung kultur - Do It Together
Besök vår kanal på Youtube
Besök vår kanal på Youtube