Vikariat: projektledare till ungdomsverksamhet

Subtopias barn- & ungdomsverksamhet söker vikarierande operativ projektledare

Nu söker vi dig som vill vikariera för vår operativa projektledare som går på föräldraledighet. Gillar du att skapa en meningsfull fritid för barn och unga, sätta ihop lovprogram, aktiviteter på offentliga platser, hålla dans-, sång- eller eldworkshop? Då är det den här tjänsten och platsen för dig!

Om tjänsten

Som operativ projektledare hanterar du det dagliga arbetet på Do It Together. Tjänsten kräver att du är självgående och har skinn på näsan. Tjänsten innebär mycket självständigt arbete men också att tillsätta och arbetsleda de ungdomar som tas in för att genomföra olika projekt. En stor och viktig del i arbetet är att coacha och att vara mentor för unga talanger. Din roll är att lyssna, lyfta och stötta unga. Både de timanställda vi tar in samt de ungdomar som kommer med en idé som de vill förverkliga.

Du ska kunna förbereda och genomföra olika barn- och ungdomsaktiviteter som t.ex. danslektioner, återvinningspyssel, ansiktsmålning, teaterworkshops och musikkurser. Beroende på dina kvalifikationer håller du i aktiviteterna själv eller tar in lämpliga kursledare. Projekten kan sträcka sig mellan en dag till en hel termins arbete.

I tjänsten ingår det att ansöka om de tillstånd som krävs för att genomföra publika arrangemang. Du ska även köpa in och förvalta det material som behövs för de olika aktiviteterna. Tjänsten innehåller också ett ansvar för att hantera projektbudgetar samt kontakt med samarbetspartners befintliga som nya.

Om Do It Together

Do It Together (Gör det tillsammans) är Subtopias kreativa barn- och ungdomsverksamhet. Verksamheten består av kurser, projekt, coachning samt projektsamarbeten med externa aktörer.

Vi bygger Do It Together utifrån tre ord: otämjd, modig och empatisk. Otämjd för att tankar och idéer ska vara fria. Modig för att du ska våga stå upp för dig själv. Empatisk för att vi alla hör ihop.

Om Subtopia

Subtopia är en 15 000 kvm stor produktionsplats för kultur och upplevelser lokaliserat i Botkyrka, Alby. Hos oss hittar du bl.a. artister, filmproducenter, cirkuskompanier, dekormakare, ideella föreningar, sociala entreprenörer och andra kreativa företag.
Subtopias mål är att möjliggöra konst och samhällsbyggande kulturproduktion på alla nivåer, såväl ideellt som kommersiellt och tillsammans med aktörerna i området. Subtopia erbjuder lokaler såväl för fasta hyresgäster, som till kommersiella korttidsuthyrningar.

Subtopia är en del av det kommunala aktiebolaget Upplev Botkyrka AB och fungerar som utförare av Botkyrka kommuns satsning inom kultur och kreativa näringar. Botkyrka är en kommun full av kontraster där storstadens förortsmiljö möter landsbygdens skogar, ängar, sjöar och havskust. I Botkyrka kommun talas ungefär 100 olika språk och här lever människor med bakgrund från världens alla hörn.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Planera och leda olika kurser.
 • Kontakt med samarbetspartner.
 • Ta hand och införskaffa material till olika aktiviteter.
 • Coacha ungdomar i att realisera sina idéer.
 • Hantera enklare teknik i samband med egenproducerade föreställningar.
 • Vara mentor till ungdomar i deras utveckling av sin konstnärlighet.
 • Leda muralmålningsprojekt.
 • Leda konstnärliga processer.
 • Skriva och formulera avtal.

Kvalifikationer:

 • Du har erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar.
 • Du är van vid att samarbeta med andra och inte rädd för att släppa in andras idéer.
 • Du har vana av att hantera budgetar och inte främmande för att ta över en redan satt budget eller projektplan. Vi ser också att du kan formulera dig väl i tal och skrift.
 • Vi ser att du har kompetens att leda workshops och kurser inom ett eller flera områden, t.ex. inom dans, teater, musik, cirkus, bild och form. Du kan och har lett ett flertal projekt från start till mål.
 • Vi ser gärna att du har dokumenterad erfarenhet eller utbildning inom några av områdena ovan.

Krav:

 • Erfarenhet av att jobba med barn och unga
 • Svenska och engelska i tal och skrift.
 • Erfarenhet av att leda grupper
 • Minst ett estetiskt uttryck
 • B-Körkort

Meriterande:

 • Sång och dans som estetiskt uttryck
 • Ytterligare språk
 • Lokalkännedom
 • Från Botkyrka

Egenskaper

För att trivas i denna roll måste du ha viljan, glädjen och modet att hjälpa barn och unga att förverkliga sina drömmar och att utvecklas. Du är nyfiken på vad barn och unga vill utveckla på sin fritid. Du är en bra lyssnare som har en förmåga att läsa av en grupps dynamik. Du har ett coachande förhållningssätt, är kommunikativ, utåtriktad och gillar att förmedla och överföra din kunskap och omvandla vaga idéer till färdiga koncept. Du är självgående, påhittig och ansvarsfull. Du har ett brinnande intresse för ett eller flera estetiska uttryck. Du har fantastiska egenskaper att skapa mycket ur litet. Du kan läsa av olika gruppers styrka och svagheter och har förmågan att vända en grupps svaghet till dess styrka. Du är inte rädd för att hugga i när det behövs. För att trivas i rollen behöver du gilla att vara inne i flera olika processer samtidigt, där arbetsbelastning och förutsättningar kan variera.

För denna tjänst är uppvisande av ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.

Tjänsten och ansökan

Tidsbegränsad, Föräldravikariat 9-12 månader på 100%
Kvälls – och helgarbete förekommer.
Tjänsten är på plats (ej distans)
Upplev Botkyrka AB är arbetsgivare och vår riksorganisation är Folkets hus och parker – Fremia.

Tjänsten innebär en tidsbegränsad anställning på Subtopia, en del av Upplev Botkyrka AB som är ett av Botkyrka kommun helägt bolag. Tjänsten kan innefatta resor med övernattning. Upplev Botkyrka AB har kollektivavtal via Folkets hus och parker-Fremia.

Skicka din ansökan och CV till info@subtopia.se Märk mejlet med rubriken ”Vikariat DIT”. Sista ansökningsdag 8 januari 2024.
Tillträde under februari 2024. Urval och intervjuer sker löpande och tillsättning av tjänsten kan ske före sista ansökningsdagen.

Cesar Fulgencio
Cathrine Zander