Nytt team leder Subtopias Events!

Ett nytt team leder Subtopia in i post-pandemi-eran. Fast så nya på Subtopia är Kristina Hagos och Jenni Aho egentligen inte.

Det är ett nytt team som leder Subtopias arrangemang post-pandemi. Fast så nya på Subtopia är Kristina Hagos och Jenni Aho egentligen inte. Kristina har arbetat som eventprojektledare på Subtopia i fem år och tar nu över Kerstin Fagervalls roll som chef för Subtopias arrangemangsavdelning. 

Det roligaste och mest utmanande blir att ta Subtopias arrangemangsavdelning in i den postpandemiska eran som förhoppningsvis kommer nu under 2022. Vi ska inte gå tillbaka till hur vi arbetade innan utan hitta nya vägar. Vilka behov kommer finnas i branschen och hur fyller vi dem?

Det är ett nytt team, men en välbekant plats för Jenni Aho som är uppväxt ett stenkast från Subtopia och både haft sin barndoms fritidsaktiviteter här samt arbetat på Subtopia som inhyrd scentekniker. Efter sin utbildning i teaterteknik på Stockholms konstnärliga högskola har hon bland annat arbetat på Dramaten, Stadsteatern och nu senast Riksteatern. 

Jag ser verkligen fram emot att få arbeta som teknisk samordnare för flera olika branscher på Subtopia. Från TV till scenkonst och events. Just event är tekniskt en helhetsupplevelse vilket gör mitt arbete extra roligt och varierat. Det kan vara allt från inbjudningskort till toalettinstallationer där min kunskap behövs. Eventbranschen är också i framkant vad gäller innovativ och ny teknik. 

Nytt team med passion för likabehandling- och mångfaldsfrågor

Det är en i förhållande till branschen ung power-duo som bildat nytt team på Subtopias arrangemangsavdelning. Jenni menar att just kombinationen ung och kvinna kan vara en extra drivkraft.

För mig blir det en sporre att minsann visa att jag är riktigt bra på det jag arbetar med. Kanske kan jag från den position jag har på Subtopia också ändra lite på synsättet i teknikbranschen.

Subtopia är en produktionsplats för kultur och upplevelser av många olika slag. Förutom att arbeta med stora arrangemang som tv-sändningar och företagsevents har Subtopia ett socialt engagemang och ett uppdrag att stödja kulturskapare. Det är något både Jenni och Kristina uppskattar.

En viktig anledning till att jag vill arbeta på Subtopia är engagemanget i likabehandling- och mångfaldsfrågor. Det finns många sätt att göra det på, t.ex. genom det vi kallar hjärteevent där även små föreningar har möjlighet att arrangera hos oss. Jag älskar kulturbranschen och om jag kan göra något litet för att det ska finnas en plats där den kan frodas vill jag gärna göra det, säger Kristina och Jenni fyller i:

Ja, mångfaldsperspektivet är fantastiskt. Och jag gillar att Subtopia är öppet för de som bor här runt omkring.

Läs mer om Subtopias lokaler.

Kontaktperson

Kristina Hagos
Kristina Hagos
Arrangemangschef