Mocktails Subtopia style

Här är vår topp-fem-lista på klassiska sommardrinkar och till var och en passande workshop.

Våra topp 5 recept på sommarens mocktails

Snart är sommaren här! En sommarfest innan alla försvinner iväg på semester är uppskattat och vi har receptet för ett lyckat event. Här är vår topp-fem-lista på klassiska mocktails med vår egen twist. Var och en passar särskilt bra ihop med en workshop ni kan göra hos oss.

Yoga Nojito

Avslappnande och uppiggande i ett när den klassiska mojiton får sällskap av ingefära.
Denna läskande drink passar extra bra efter välgörande trädgårdsyoga med Boodlas egen yogainstruktör. 

Till en mocktail:
2 lime
2 myntakvistar
1 msk socker
1/2 tsk hackad ingefära
1 1/4 dl sodavatten
Tvätta limen ordentligt. Pressa ur limejuice och spara frukten. Mosa limejuicen, limefrukten, mynta, socker och ingefära. Sila efter 20 minuter och häll i ett glas fyllt med is. Fyll på med club soda.

Frozen d’Artquiri

Samla sommarens bär i en drink som leker med färger! En så här färgglad drink avnjuts bäst i en kreativ miljö, till exempel under en workshop vid vår graffitivägg. 

Till en mocktail:
2 dl vatten
1 dl socker
½ dl hallon
½ dl frusna blåbär
1/2 dl frusna jordgubbar
1 ½ dl is
Värm vatten och socker tills sockret smält. Låt svalna. Blanda 1 dl sockerlag med hallon och ½ dl is. Mixa. Upprepa samma procedur och mängd med blåbär och jordgubbar. Varva bärslushen i ett stort glas. Garnera färglatt!

San Fran Fire

Vår smakrika version av den mest klassiska sommardrinken av dem alla! Och så eldigt snygg. För att matcha drinkens design föreslår vi att ni leker med eld i vår hetaste workshop.

Till en mocktail:
50 ml is
50 ml citronjuice
50 ml apelsinjuice
50 ml ananas juice
50 ml sodavatten
1 msk grenadin
Socker och apelsinskivor till garnering
Häll is, juice och sodavatten i ett kärl och blanda ordentligt. Krossa isen allt eftersom. Fukta kanten på cocktailglaset och doppa i socker. Häll juice- och sodablandningen i glaset och tillsätt därefter grenadin.

Pink Lemonade

Cirkusdrinken nummer ett! Men den kom till av ett misstag…. När cirkusen kom till stan i början av förra århundradet stod lemonadförsäljarna på rad. En gång råkade en klarröd kanelkaramell slinka ner i blandningen och vips – lemonaden blev rosa och sålde dubbelt så bra. Vi har bytt ut karamellen mot hallon och resultatet är en underbart läskande dryck som är perfekt efter en cirkusworkshop.

Till fyra mocktails:
8 citroner
200 g socker
200 g hallon
1,2 l vatten
Tvätta fyra av citronerna ordentligt. Använd en skalare och skala och spar bort det yttersta gula skalet på citronerna (undvik att få med det vita). Pressa saften ur alla citroner och häll saften i en skål tillsammans med citronskal, socker och hallon.
Häll över kokande vatten, rör om väl och låt stå tills blandningen svalnat. Sila och låt lemonaden stå i kylskåpet tills den blir riktigt kall. Serveras med citronskivor, hallon och is.

Virgin Veggie

Vår variant av en bloodigare drink med stinget kvar. Vill du i slutet av sommaren kunna göra en helt hemodlad version av denna mocktail? Då föreslår vi en odlingsworkshop med Boodla där du får tips och trix för din egen odling. 

Till en mocktail:
1 dl tomatjuice
1 1/2 cl citronjuice
1 skvätt Worcestershiresås
1 tsk sellerisalt
2 skvättar Tabasco
Nymalen svartpeppar efter smak
Selleri och andra trevliga grönsaker till garnering
Häll upp tomatjuice och citronjuice i ett högt glas fyllt med isbitar. Blanda väl. Tillsätt Worcestershiresås, salt, peppar och tabasco. Garnera!

Alla våra workshops hittar du här.