Klumpfrukost

Nätverkande frukostföreläsning om konstnärlig forskning på Subtopias kulturinkubator Klump. Gästföreläsare är Anna Lindal.

Vad är konstnärlig forskning?

Det är forskning “i eller för” något istället för ”om” något, säger Anna Lindal, violinist och tidigare ansvarig för Operahögskolan. Den 15 oktober kommer Anna Lindal till Subtopia för årets femte Klumpfrukost där hon föreläser om konstnärlig forskning ur flera perspektiv.

Det finns inget enkelt svar på vad konstnärlig forskning är. Anna tar upp några olika varianter och deras ursprung såväl i Sverige som internationellt. Hon visar på hur fruktbart det kan vara med tvärkonstnärliga undersökningar och berättar om sin egen forskning i sådana projekt och inom musik.

Som vanligt serveras föreläsningen tillsammans med frukost och förstklassiga nätverk inom kulturellt och socialt entreprenörskap.

Tid & Plats

15 oktober
Kl. 9.04-10.34
Loftet, Plan 5, Subtopia
Anmälan senast 11 oktober kl. 17:59 till klump@subtopia.se.
Berätta om eventuella kostrestriktioner, samt om du vill ta med en gäst.

Om Anna Lindal

Anna Lindal är en av Sveriges främsta violinister, och spelar i en lång rad ensembler, varav hon grundat flera. Hon har varit prorektor vid Kungliga Musikhögskolan och var mellan 2008 och 2012 dekan för den Konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet, samt tidigare ansvarig för Operahögskolan på Stockholms Konstnärliga Högskola.
Läs mer på www.annalindal.se.

Läs mer om Subtopias kulturinkubator Klump.