Klump-afton

Kortfilm & internationell publikutveckling
Klump avslutar året med att bjuda Johannes Palmros som visar film och Marie Proffit delar med sig av strategier för publikutveckling (på engelska).

Klump-afton, Kortfilm & internationell publikutveckling

Marie Proffit är en frilansande projektledare som arbetar i skärningspunkten mellan konst, kreativitet och innovation. Hon har 10 års erfarenhet av att utveckla och vidmakthålla internationella och europeiska projekt över konstnärliga gränser, med ett fokus på främst digital konst, dans och teater. För oss kommer hon att berätta om strategier för publikutveckling i internationella projekt. Föreläsningen sker på engelska. 

Johannes Palmroos är en svensk filmproducent, som producerar spelfilm, kortfilmer och dokumentärer, med fokus på internationella samarbeten med nordiska, asiatiska, tyska och franska partners, som delar hans vision att skapa gränsöverskridande film och audiovisuella upplevelser för en global publik. Sedan 2014 har Palmroos Produktion producerat ett brett utbud av visuellt anslående kortfilmer, reklamfilmer och musikvideor.

Han kommer att visa oss delar av sin film Kobbar, regisserad av kinesiska filmregissören Zhou Yan, en dokumentär som skildrar både gamla och nya konstprojekt innanför murarna på Kumlaanstalten. Internernas egna berättelser varvas med animationer och intervjuer med konstnärer och kriminalvårdare.

Klump avslutar året med att fira vår käraste hedniska högtid. Johannes Palmros visar film och Marie Proffit delar med sig av strategier för publikutveckling (på engelska). Vi bjuder dessutom på ett urval av julbordsinspirerade snittar och drycker, liksom förstklassiga nätverk inom kulturella och kreativa näringar och social innovation.

Anmäl dig på klump@subtopia.se, senast måndag 10 december klockan 23:59 för att delta. Passa då även på att berätta om du tar med en gäst, samt om du har eventuella kostrestriktioner.

Högst oerhört välkommen!