Kliv in i en annan värld

Dekorverket jobbar med några av Filmsveriges mest spännande projekt. Richard och Magnus är magikerna som kan omvandla en lokal från kontorsmodul till äventyr och kan förvandla även ert event eller konferens!

Blinka och befinn dig i en ruffig ockupationslägenhet i forna Östberlin, en serietidningsvärld eller upptäck att du står mitt i ett gigantiskt fiaspel. Om du råkat ut för något av detta, kan det hända att det är Dekorverket som varit i farten. Richard och Magnus är magikerna som kan omvandla en lokal från kontorsmodul till äventyr. De jobbar med några av Filmsveriges mest spännande projekt, bor i Subtopia – och kan förvandla även ert event eller konferens!

Dekorverket är en av landets mest anlitade dekorfirmor. Sannolikheten att du sett något som de har lagt sin hand på är ganska stor: Talang, Jordskott eller Solsidan är några exempel där de varit framme och satt sin prägel. Sedan tre år ligger deras verkstad i de vackra industrilokalerna i Subtopia i Alby.

Hur började det?
Vi hade känt varandra i tio år genom att vi frilansat i dekorbranschen och efter ett tag kom vi på att vi ville starta en egen verkstad. Båda kände att vi ville ha direktkontakt med kund eller scenograf, där man skapar tillsammans utan att vi var beroende av någon annan dekorfirma.

Hur hamnade du i branschen?
Jag är uppvuxen på en bondgård i Västergötland och har alltid snickrat. Att driva lantbruk innebär att man måste lösa väldigt mycket. Pappa är möbelsnickare. Dessutom är jag är utbildad ambulanssjuksköterska och har jobbat på SöS-akuten och som hjälparbetare i Irak. Men sedan ville jag jobba med det kreativa igen, något som innefattar betong, svets och trä. Det var en granne som jobbade i filmbranschen som tipsade mig om att det här var ett yrke eftersom jag ville hålla på med något kreativt.

Vad är det som är lockande med ditt yrke?
Det finns oftast inte några givna lösningar, utan man löser det under arbetets gång.

Berätta om något extra du gjort nyligen.
Det var en hel flygel vi byggde för produktionsbolagets Aspekts femårsfest. Med neonljus, spritbar och synt och allt inbyggt under locket. En annan rolig sak vi byggde var takfönstren till en show med Peter Dalle på Intiman. Mitt i en akt blir det storm och taket faller in….

Vad är er specialitet?
Kluriga konstruktioner och hög finish. Där är vi noggranna!

Vi har också inrett ett så kallat tap-room, som är ett rum inhyst i en krog, där några ölproducenter serverar sin egen öl. De ville i rummet inge en känsla av ockupationslägenhet i Berlin. Då körde vi puts på väggarna så det ser ut som betong.

Vi gillar helt enkelt att jobba med inredning och event och vill att det ska vara något ut över det vanliga. Vi är bra på förproduktion och snabbmontering och nerrigg. Det går att skapa det mesta med enkla medel.

Kontakta oss för event med en helhetslösning där Dekorverket kan skapa det du vill ha.