Vernissage live stream

Streamad vernissage av ny muralmålning i Alby centrum 4 juni klockan 16:00

Vernissage Fusion Art

Den här artikeln har arkiverats, och är inte längre aktuell.

20 elever i årskurs 9 från de två Alby-skolorna Kvarnhagsskolan och Grindtorpsskolan har tillsammans skapat en ny muralmålning vid Alby torg. Efter en vårtermins arbete är det äntligen dags för vernissage. Fredagen den 4 juni klockan 16:00 streamar vi live från vernissaget i Alby centrum.

Platsen för uppförandet är känd som Astrolabbet efter det astrolabium som finns på platsen. Och det är också platsen som fått vara inspiration till målningens tema: rymden.

Tillsammans med konstpedagogen Cesar Fulgencio från Subtopia ungdomsverksamhet Do It Together (D.I.T.), konstnären Aris och sina bildlärare har eleverna fått fördjupa sig i konst i offentliga rum. De har fått göra workshops vid Subtopias öppna vägg, lära sig mer om olika tekniker och skapa var sin del i målningen. Syftet med projektet, utöver att få en fin ny målning i centrum, är att elever från olika skolor får lära känna varandra genom att skapa tillsammans och att de får vara med och påverka och skapa sin egen vardagsmiljö.

Fusion art

Projektet är ett samarbete mellan Subtopia, Kvarnhagsskolan, Grindtorpsskolan, nätverksgruppen i Alby och Botkyrkabyggen. Under vernissaget kommer eleverna visa målningen och berätta om projektet. Ni kommer även få höra representanter från skolorna, områdesgruppen och Botkyrkabyggen berätta om sin delaktighet och vad projektet betyder för dem.

Vernissaget streamas från

Subtopias Facebooksida
Subtopias Instagram

Läs mer om Subtopias ungdomsverksamhet Do It Together

fredag juni 4, 2021
16:00
16:30

Kontaktperson

Cesar Fulgencio
Cesar Fulgencio
Chef för ung kultur - Do It Together