Två

En intim cirkusföreställning för barn och deras vuxna där publikens egen fantasi får styra. Föreställningen spelar två gånger under Subtopiadagen 20 oktober. Inget inträde men platsbiljett behövs.
Foto Fouzia Fofo Rakez

Två

Den här artikeln har arkiverats, och är inte längre aktuell.

I cirkusföreställningen Två blir fysiska möten mellan parakrobaterna Henrik och Louise blir till drömska tablåer. Åskådaren sugs in i ett suggestivt bildspråk som får det att spraka i hjärnans associationscentra. Det är poetiskt, skickligt och skojigt!

Föreställningen är inspirerad av bildkonstnär Lars Aggers målningar och teckningar av barndomsminnen. Med ett fragmentarisk berättande, likt våra barndomsminnen, kan saker vi mindes som väldigt stora plötsligt kännas små och en kort stund omvandlas till en evighet.

Henrik och Louise har arbetat tillsammans sedan 2001 och deras fina samspel och nära kontakt med publiken är utmärkande för föreställningen. Henrik Agger och Louise Bjurholm Euler, som de heter, har en gedigen karriär och är bland annat utbildade vid Statliga Cirkusskolan i Moskva och vid Masterprogrammet Nya performativa praktiker på Dans och Cirkushögskolan i Stockholm.

OBSERVERA! Föreställningen är gratis men för att vara säker på att få plats måste du boka i förväg. Skicka ett mail till biljetter@subtopia.se med föreställningstid, antal biljetter som önskas och ditt namn. Biljetterna måste hämtas ut senast 15 minuter innan föreställningen startar, därefter släpps biljetterna. 

Cirkusföreställningen Två är en dal av Subtopiadagern – 47 öppna dörrar! Tillsammans med alla i Subtopias kluster bjuder vi in till en dag med prova-på, föreställningar, workshops och föreläsningar. Ett unikt tillfälle att titta in i vårt kreativa kluster: www.subtopiadagen.se

 

Av och med Henrik Agger och Louise Bjurholm Euler
Musik: Stefan Johansson
Kostym: Anna Bonnevier Lantz
Scenografi tillverkning: Lars Agger
Original bilder i film: Lars Agger

Med stöd av:
Kulturrådet
Stockholms läns lansting
Stockholm stad

Samarbetspartners:
Västmanlandsmusiken
Cirkusslottet
Subtopia