Trä, folk & verktyg 2018

För andra året presenterar Slöjd Stockholm festivalen för slöjd och snickeri i samarbete med Subtopia. Det spelar ingen roll om du är en nyfiken nybörjare eller en erfaren hantverkare, här finns något för alla! Välkomna till Subtopia 15 september

Trä, folk & verktyg 2018

Den här artikeln har arkiverats, och är inte längre aktuell.

“Trä, folk och verktyg” är mötesplatsen för dig av rätta virket. En slöjdfestival där du träffar inspirerande människor och lär dig nya saker, allt från att slipa och renovera verktyg till att känna igen olika träslag. Det spelar ingen roll om du är en nyfiken nybörjare eller en erfaren hantverkare, här finns något för alla!

Hela programmet finns på www.slojdfestival.se (uppdateras kontinuerligt).

Biljetter köper du här: www.slojdfestival.se/biljetter .
Vuxen 200 kr, studenter och ungdom 100 kr, upp till 14 år gratis.

Aktiviteter på festivalen

Prova-på
Allt från att lära dig såga rakt, tälja slätt och hyvla plant, till renovering och underhåll av verktyg, fönsterrenovering och timring med mera.

Demonstrationer
Skickliga snickare och slöjdare visar hur de: bygger en möbel, tillverkar egna profilhyvlar eller klyver stockar med kilar och slägga.

Föreläsningar
Vi uppmärksammar ämnen såsom arkeologiska fynd, verktygstillverkning, restaurering och samlande av dem, träkunskap, personliga resor och tekniska djupdykningar.

Festivalen är ett samarbete mellan Slöjd Stockholm och Subtopia.