The Majorettes

Den 8 och 9 september gör det världsberömda kompaniet The Majorettes, känt för sin skicklighet och ösighet på rockring, ett unikt framträdande i Alby.

The Majorettes

Den här artikeln har arkiverats, och är inte längre aktuell.

Snurr på Alby torg – Prova på rockring med världsmästare

Den 8 och 9 september gör det världsberömda kompaniet The Majorettes, känt för sin ösighet och skicklighet på rockring, ett exklusivt framträdande i Alby. Subtopia har bjudit in dem för ett gemensamt prova-på för alla med anslutande uppvisning på Alby torg.

Rekord i antal varv runt kroppen, rekord i antal tjejer som rockringar samtidigt på samma plats. Allt noga registrerat i Guinness rekordbok. The Majorettes grundades av artisten Marawa 2012 och redan samma år bjöds truppen in att uppträda vid invigningen av Olympiska spelen i London. Nu far de runt i olika konstellationer över hela jorden, på skolor, offentliga platser och andra evenemang med sin överväldigande energi. Det är hoola-hoop (som det heter på engelska), det är högklackade rullskridskor, det är hundra procent unga kvinnor och hundrafemtio procent ös.

Marawa The Amazing, som hon själv kallar sig, utbildade sig till cirkusartist inom trapets, men visste hela tiden att det var med rockring som skulle bli hennes specialitet. ”Erövra världen med rockring!” är hennes motto.

Jag älskar att man kan ha det med sig överallt och att man kan involvera sina publik att prova på och känna glädjen i hur man måste använda hela kroppen och vad som händer inombords när allt rör sig och man rör sig tillsammans. Truppen kommer till Alby är väldigt entusiastiska, säger Marawa.

Lördag 8 september och söndag 9 september (valdagen) kommer fyra av medlemmarna ur The Majorettes och ger en kortare show med efterföljande prova-på på Alby torg. Tillställningen är gratis, ca 30 minuter och ges kl 14, 15 och 16 under de båda dagarna.

Möt The Majorettes

Deras andra världsrekord