Skolstrejk för klimatet

Skolstrejken för klimatet håller öppet möte på Loftet, Subtopia klockan 17.30 den 5/2 för alla under 25 år.

Skolstrejk för klimatet

Den här artikeln har arkiverats, och är inte längre aktuell.

Skolstrejk för klimatet

Skolstrejk bjuder in Stockholms elever till ett öppet möte för att tillsammans arrangera nästa globala strejk som äger rum den 24 april. Det är gratis och alla som är under 25 år är välkomna. De som håller i mötet är Edit Liedberg och Eira Fröhling, som båda har strejkat för klimatet på mynttorget varje fredag i över ett år. De bjuder alla som vill vara med och engagera sig för klimatet genom att bland annat jobba med artister, media, konst, orkestrar, teknik och bygga klimatnätverk i skolor. Så här skriver Edit Liedberg och Eira Fröhling om mötet på Subtopia:

“I Augusti 2018 satte sig Greta Thunberg utanför Sveriges Riksdag för att skolstrejka för klimatet. Hon hade fått nog av att den fasansfulla klimatkrisen ignorerades av omvärlden. Sedan dess har konceptet ”skolstrejk för klimatet” spridit sig och bildat klimatrörelsen Fridaysforfuture som nu finns över hela världen. Under 2019 lämnade flera miljoner elever sina skolor för att ta ställning för klimatet. Nu är det 2020 och det kan bli ett avgörande år för vår framtid, därför bjuder Skolstrejken för klimatet in till öppet möte på Subtopia.”

Om du har möjlighet, klicka på “kommer” i Facebook-eventet så att vi vet ungefär hur många som kommer: www.facebook.com/events

Mötet i Subtopia arrangeras av Edit Liedberg och Eira Fröhling med stöd av Subtopia.