Lepa Brena på Hangaren

Den bosniska superstjärnan besöker Sverige med konsert i Hangaren 30 november.

Lepa Brena på Hangaren

Den här artikeln har arkiverats, och är inte längre aktuell.

Lepa Brena på Hangaren 30 november

Den bosniska superstjärnan Lepa Brena besöker Sverige den 30 november då hon spelar på Subtopias scen Hangaren. 

Fahreta Živojinović, mer känd som pop- och folkmusiksångerskan Lepa Brena är före detta Jugoslaviens mest framgångsrika artist och en av de mest populära, med mer än 40 miljoner sålda skivor.  

Fahreta Živojinović föddes i utkanten av Tuzla och växte upp i staden Brčko i norra Bosnien och Hercegovina, på gränsen till Kroatien. Sedan 1980 har hon bott i Belgrad i Serbien, där hon samma år påbörjade sin karriär som artist. Eftersom Lepa Brena var en av de sista populära akterna som slog igenom innan Jugoslaviens uppbrott så anses hon av många vara en symbol för före detta Jugoslavien, och hon har själv beskrivit sig som Yugo-nostalgisk.

Idag är hon också en av delägarna till Grand Production, det största skiv- och produktionsbolaget på Balkan som hon grundat tillsammans med maken, Slobodan Živojinović, och deras vän, Aleksandar Popović. 

Under många år har Lepa Brenas konserter varit oförglömliga musikaliska upplevelser där hon fortsätter att bevisa varför hon var och förblir en av de största stjärnorna från forna Jugoslavien. 2018 firade hon 35 år som artist, och hon sin styrka med en tre timmar långa konserthow, där hon outtröttligt sjöng både gamla och nya hits. I detta liveuppträdande från 2019, är det likadant.

Läs mer om Lepa Brena på hennes
Facebook
Instagram
Youtube

Köp biljetter idag
Köp biljetter idag