Lilith: The End

En dans- och musikföreställning skapat genom ett samarbete med ungdomar i Botkyrka.

En föreställning om Lilith

∙ Plan 5
  • Tillgänglighetsanpassat
  • Wi-Fi
  • Toalett
  • Parkering
  • Högtalare

Den här artikeln har arkiverats, och är inte längre aktuell.

En kärleksberättelse på liv och död

Lilith: The End är en dans- och musikföreställning baserad på en berättelse skriven av Cesar Fulgencio. I berättelsen möter vi den unga kvinnan Esmin och antagonisten Drako. Drakos mål är att befria sin stora kärlek Lilith från hennes exil. För att lyckas med detta måste han vilseleda Esmin till att begå de olika dödssynderna. Kommer Esmin falla för Drakos spel? Med sitt och pojkvännens liv som insats följer vi en spännande och ryslig berättelse där valen inte alltid är helt självklara.

Vem är Lilith och hur kom berättelsen till liv?

Lilith förekommer i gamla religiösa skrifter som Adams första fru. Adam kände sig ensam i Edens trädgård och bad Gud om sällskap, varpå Gud då skapade Lilith till att bli hans fru. Men Adam såg henne som underlägsen och inte alls som sin jämlike. När Lilith vägrade underkasta sig och lyda Adam skapades konflikter och hon förvisades från Edens trädgård.

Lilith fortsätter att fungera som inspiration i dagens populärkultur, västerländsk kultur, litteratur, ockultism, fantasy och skräck, ofta avbildad som en kvinna som kämpar för jämställdhet och strävar efter rättvisa.

Ett samarbete med ungdomar i Botkyrka 

Under sommaren 2022 skapar sommarjobbare från Botkyrka kommuns feriepraktik en föreställning under namnet Lilith: The End. Arbetet görs tillsammans med Kompani Kompanu, Jack Strömberg, Alda Sigurdardottir, och Cesar Fulgencio från Subtopia.

Berättelsen Lilith: The End är skriven av Cesar Fulgencio som också regisserar föreställningen. Koreografin har skapats av ungdomarna tillsammans med Jack Strömberg assisterad av Melany O Sangarna, och musiken är skriven och bearbetad av Donald Mihasi, Alda Sigurdardottir och Ver Tisoy. Lilith: The End är en del av en serie föreställningar inspirerade av berättelsen om den mytomspunna varelsen Lilith. Tidigare föreställningar finns publicerade på vår Youtube-kanal.

Kompani Kompanu är ett nordiskt cirkuskompani bestående av Edvin Broms, Khaled Mohamad, och Selma Berge. Jack Strömberg är dansare, koreograf och skådespelare. Alda Sigurdardottir är utbildad kompositör och låtskrivare. Cesar Fulgencio är verksamhetsansvarig för Subtopias barn- och ungdomsverksamhet Do It Together.

Lilith: The End är ett samarbete mellan Subtopia, Filmkonsulenterna region Stockholm, och Botkyrka kommun.

fredag augusti 12, 2022
18:30
19:30
Dokument
Hitta hit
Hitta hit med hjälp av Google Maps
Rotemannavägen 10, 145 57 Norsborg

Kontaktperson

Cesar Fulgencio
Cesar Fulgencio
Chef för ung kultur - Do It Together

Lokalinformation

Loftet
Gratis, men förbokning krävs
Har du några frågor?
Gratis, men förbokning krävs