Human in balance

Drama möter humor och sång möter dans och cirkus i akrobatisk dansteater med en stor balansbräda som scen när kompaniet Don Gnu kommer till Hangaren.
Foto Christoffer Brekne

Human in balance

Den här artikeln har arkiverats, och är inte längre aktuell.

Don Gnu (dk) – Human in balance

Europa är i obalans och mänskligheten förändras. Med Human in Balance sätter Don Gnu åter mänskliga möten i fokus i ett Europa som alltmer handlar om stater och deras politik. Drama möter humor och sång möter dans och cirkus i akrobatisk dansteater med en stor balansbräda som scen.

Genom balansbrädan får universella problem form, där makt och samarbete omedelbart blir teman. Balans eller obalans, jämlikhet eller ojämlikhet kommer till liv genom aktörernas och dansarnas rörelser över en scen som reagerar på deras inbördes förhållanden.

Don Gnu är ett av Danmarks mest turnerande kompanier. De arbetar i skärpunkten mellan dans, cirkus och fysisk teater. De presenterar runt 100 föreställningar om året, både nationellt och internationellt. Föreställningar som är skapade för en bred publik och präglas av humor, välarbetade karaktärer och levande musik.

Human in Balance utvecklades inom ramen för Europeiska kulturhuvudstaden Aarhus och nominerades till det prestigefyllda Reumertpriset 2017. Föreställningen utvecklades i öppna repetitioner på ett torg i Pafos på Cypern där publiken bjöds in att bidra med tankar och förslag.

Medverkande

Artister på scen / koreografi : Petras Lisauskas, Frederik Pors Jakobsen, Evi Karsera, Alexia Nicolaou. Regi / koreografi : Jannik Elkær
Medregi / medproducenter : Kristoffer Louis, Andrup Pedersen

Med stöd av European Capital of Culture Aarhus 2017, Pafos 2017, Aarhus stad.

Föreställningen är en del av Cirkusmania, Stockholms nya cirkusfestival som äger rum 11-16 februari 2019 på scener runtom i Stockholms region. Information och fullständigt program finns på www.cirkusmania.se