Dear Sweden

Sverige ska roastas av Özz Nûjen och tre européer under Almedalsveckan 2016. Tillsammans tar de sig an uppgiften att med humor och djärvhet ringa in Sveriges självbild i roasten ”Dear Sweden you fucked up”. 7/7 kl. 18:00, Donnerska terrassen.

Dear Sweden

Den här artikeln har arkiverats, och är inte längre aktuell.

Vad hände med ”föregångslandet” Sverige, har det någonsin existerat? Subtopias roast ”Dear Sweden,  you fucked up” försöker sätta fingret på det ”Sverige som var” och det ”Sverige som är”. Subtopia har tagit hjälp av Özz Nûjen som, tillsammans med tre representanter  från Europa, tar sig an uppgiften med humor, skärpa, djärvhet och skratt.

250 år av yttrandefrihet, allas rätt till naturen och bästa landet i världen att växa upp i, bra jobbat Sverige! Men hur kommer det sig att ministrar, kungligheter och ambassadörer är aktiva säljare av svenska vapen utomlands? Att omsorg, vård och skola säljs ut för en spottstyver? Att bostadsbristen i storstäderna är bland den högsta i Europa? Och att det Sverige, som stoltserade med ”öppna hjärtan” för människor på flykt, nu stänger sina gränser?

Özz Nûjen

Inleder och modererar roasten gör komikern Özz Nûjen, känd för att brutalt dela ut politiska snytingar både till höger och vänster. Under Almedalesveckan 2014 drog han flera tusen människor till scenen och konkurrerade ut Jimmy Åkessons partiledartal. Vi får se hur det går i år!

ozz

 

Roastpanelen

Mika Buljevic (Kroatien), som bl.a. dragit igång Booksa, en undergroundbokklubb med kontroversiella böcker från hela världen, idag en av Zagrebs viktigaste mötesplatser för musik, politik, konst och litteratur.

Vitalie Sprinceana (Moldavien), journalist och urban aktivist som med sitt milda akademiska sätt klär av oligarker och sätter dit korrupta politiker i Moldavien

Agnieszka Wiśniewska (Polen), chefredaktör på KrytykaPolityczna, ett magasin som för kampen mot ekonomisk och social exkludering.

Det här projektet genomförs av Subtopia och stöds av the European Cultural Foundation inom ramen för Connected Action for the Commons som är ett nätverk och ett aktionsforskningsprogram. 

Connected_action_IdeaCamp_logo