Integration i eventbranschen

Varför behöver eventbranschen integration? Vi ställde frågan till Charbel Gabro när han besöker Subtopia för att föreläsa om interkulturell kommunikation för sextio blivande evnetprojektledare.

Varför behöver eventbranschen integration? 

Det är lunchtid för de 60 elever som studerar eventprojektledning vid Travel Education Center. Idag är de på Subtopia med prisbelönta föreläsaren Charbel Gabro för en heldagsworkshop om integration. Workshopen är en del av en kurs om etnicitet och interkulturell kommunikation. 

Men varför behöver eventbranschen kunna sånt här? Vi på Subtopia blev nyfikna och bestämde oss för att ställa några frågor till Charbel.

Jag vill vara den person jag själv behövde möta då jag var elev, då jag var nyanländ.

Charbel, varför behöver man en sådan kurs för att kunna arbeta inom eventbranschen?

– Bland annat för att kunna arbeta med människor från andra länder. För att lära sig bemöta olikheter. Eventbranschen har blivit så stor och folk kommer från andra länder för att skapa event här i Sverige. Samtidigt finns det också en målgrupp i Sverige som ursprungligen kommer från andra länder. Vilka event gick de på i sina hemländer? Här tror jag det finns massor av event att skapa. 

Charbel Garbo reser över hela Sverige och ger föreläsningar och workshops på temat integration. Han har mottagit flera priser som talare och lovorden är många. Själv vill han att de som lyssnar framförallt ska få inspiration till att tänka annorlunda, och för det fokuserar han på individen.

– Alla har vi med oss vår programmering, vår kultur och vårt sätt att tänka, säger Charbel Garbo. Oavsett om vi är födda i Sverige eller inte. I det stora hela handlar det om att ha större förståelse för olikheter. Och då behöver jag gå tillbaka till privatlivet. Innan jag börjar jobba är jag en privatperson. Är  jag inkluderande i mitt privatliv kommer jag också vara inkluderande i mitt arbetsliv.

Drivkrafter

Men Charbel säger också att vi inte kommer att kunna förstå allt och alla. Det i sig är en viktig förståelse och att det kan vara just olikheterna som berikar, om vi gör det på rätt sätt. Själv är han född i Syrien men uppvuxen i Sverige och det är också det är också en av hans drivkrafter.

– Jag vill vara den person jag själv behövde möta då jag var elev, då jag var nyanländ. Jag vill vara den person mina föräldrar behövde möta när de var nya i Sverige. Jag har själv levt i utanförskap. Att stå på scen och möta människor blir mitt sätt att reparera mig själv. Det här blir också mitt sätt att ge tillbaka och säga tack Sverige för att du tog hand om mig och min familj.

 

Subtopia hyr ut lokaler för alla möjliga ändamål.

Läs mer här: Hyr

Läs mer om Charbel Gabro