Heartbeat Gaming

Snart är det LAN! Vi har pratat med föreningen som tillsammans med lokala aktörer erbjuder unga vuxna en plats för att utveckla sitt spelintresse.

Snart är det dags för LAN-event här i Subtopia. Vi passade på att intervjua Henrik från föreningen Heartbeat Gaming som arrangerar.

Vilka är Heartbeat Gaming?

Föreningens styrelsemedlemmar har väldigt olika bakgrund. Det finns bland annat IT-konsulter, lastbilsförare, hotellpersonal och industriarbetare. Och det finns även studenter eftersom Heartbeat Gaming är en ungdomsförening. Kort sagt så är det en stor bredd bland de som engagerar sig och förenas i sitt intresse för LAN-spelande. Många som är engagerade har lång erfarenhet av att spela med det varierar en hel del.

Vilka fördelar finns med tv-spel och LAN?

Det är många, tycker Henrik! Men de främsta är att ha roligt samtidigt som en utvecklas som person. Att vara med på ett LAN-event ger mycket gemenskap och ger även möjlighet för intresserade att träffas fysiskt och spela tillsammans samt göra saker en annars inte skulle göra.

Hur kommer det sig att ni startade föreningen?

Det fanns ett behov av en LAN-förening söder om Stockholm. Intentionen med föreningen är att erbjuda en samlingsplats som tidigare inte fanns och föreningens events drar nya och gamla besökare från flera olika städer.

Vilka söker sig till era event och kurser?

Främst personer som uppskattar spelandet och gemenskapen det medför. Det är framför allt ungdomar och unga vuxna som deltar på de LAN-event som vi tidigare arrangerat. De kurser som hålls under loven riktar sig främst till yngre personer i 10-13 års åldern. Kurserna lyfter fram vilka möjligheter dagens teknik medför men föreningen är också noga med att prata om hur en beter sig ansvarsfullt på internet.

Något som verkar vara väldigt uppskattat är just gemenskapen och att det inte kostar något att ta del av de aktiviteterna. På frågan om det krävs förkunskap  för att delta i de aktiviteter som Heartbeat Gaming arrangerar, svarar Henrik att föreningens aktiviteter det är öppet för alla. Under åren har det funnits deltagare som inte har spelat innan eller som inte äger en dator eller spelkonsol. Detta är inget ett hinder utan alla, oavsett tidigare erfarenhet, är varmt välkomna in i gemenskapen!