Dekorverket

Nu har Subtopiaklustret äntligen en dekorverkstad och ateljé! Vi tog oss en pratstund med Magnus Berglind och Richard Andersson som driver Dekorverket. Nyligen flyttade de in i Subtopias Studio 1 och Studio 2 där de nu skapar dekor, kostym och attribut till bland annat film- och modebranschen.

En fredag i maj hälsar vi på hos Dekorverket som just har flyttat in hos oss i Subtopia. Dekorverket är en ateljé och verkstad där Magnus Berglind och Richard Andersson bygger dekor för film, TV, modeföretag och teater. Företaget är relativt nystartat, fast Magnus och Richard har skapat dekor för bland annat filmbranschen sedan början av 2000-talet.

upplev_org_dekorverket_2

I Subtopias Studio 1 och Studio 2 råder det ännu lite flyttkaos, men det luktar gott från det nylagda trägolvet och från kaffet som puttrar i bryggaren. Magnus och Richard berättar vad som är det bästa med deras arbete.

– Det finns så många bra människor och en positiv stämning i vår bransch. Att ha direktkontakt med kunden och arbeta tillsammans mot ett gemensamt mål är nog det bästa med vårt arbete, säger Magnus.

 Richard håller med och tillägger:

las_dekorverket_liten1– Utmaningen att lösa saker som till en början verkar omöjliga är mycket stimulerande.

Richard beskriver vad Dekorverket har haft för sig på senaste tiden och det innefattar både en kanon till en SVT-produktion och en fängelsecell:

-Vi har byggt en fängelsecell som gestaltar Dawit Isaaks fångenskap för att uppmärksamma hans situation i Eritrea. Den sattes upp nu på Sergels torg den 2:a juni. Då har han suttit 5000 dagar i fängelset. Det är ett både intressant och meningsfullt projekt som vi gör i samarbete med bland andra Britt Stakston som är mediestrateg och författare. Är man nyfiken kan man söka på Dawit 5000 dagar på Facebook.

Magnus och Richard säger att de trivs mycket bra med sin nya arbetsplats, både med människorna här och med miljön – som är mycket vackrare och grönare än de moderna industriområden där verkstäder brukar vara belägna. För Subtopias del har det saknats en verkstad i klustret och Dekorverket är det perfekta tillskottet i vår växande filmby.