Breaking Point

Cirkus för hela familjen! 1 oktober 2022.

Breaking Point – Lekfull cirkusföreställning

∙ Plan 5
  • Tillgänglighetsanpassat
  • Wi-Fi
  • Toalett
  • Parkering

Den här artikeln har arkiverats, och är inte längre aktuell.

Kan man gå på en lina gjord av toalettpapper? Vad händer om pappret börjar brinna? Weibel Weibel Company bjuder in till en lekfull föreställning med glimten i ögat. Välkommen på cirkus som spänner linan!

Breaking Point är en rolig cirkusföreställning om att testa bristningsgränsen. Alexander Weibel Weibel balanserar på omöjliga material och publiken bjuds in att bygga rekvisitan. Vilka förväntningar har vi på vad man kan göra med vardagliga föremål? Breaking Point utforskar spänningen som uppstår när man bryter mot dessa.

– Jag försöker använda helt vanliga material som publiken är bekant vid. Eftersom alla känner till föremålen så finns också förväntningar på dess begränsningar. Alla vet vad papper är, vad man kan göra med papper… och vad man inte kan göra, säger Alexander Weibel Weibel som är artist och regissör för Breaking Point.

Att skapa spänning av det alldagliga

Föreställningen Breaking Point hade premiär 2015 och har spelats över 100 gånger i bl.a. Lettland, Tyskland och Storbritannien. Svenskbaserade Weibel Weibel Company är grundat av den spansk-amerikanska cirkusartisten Alexander Weibel Weibel och tillsammans med den finska cirkusartisten och konstnären Aino Ihanainen skapar de spänning av det alldagliga.

– Cirkus utförs ofta flera meter upp i luften, att det är farligt gör det spännande. Jag vill vända på det där. Linan jag går på är bara 10 cm från golvet men det är ändå spännande! Hur länge håller en svag lina innan den brister? Det oberäkneliga är obehagligt och det leker jag med!

Information Breaking Point

Tid & datum:
1 oktober kl. 13:00-14:00
1 oktober kl. 16:00-17:00

Plats: Loftet. Plan 5 i Subtopias huvudbyggnad. Rotemannavägen 26, Alby.
Rekommenderad ålder: Från 7 år
Föreställningslängd: 55 min
Biljettpris: GRATIS! Boka din biljett här.
Språk: Svenska
Frågor: biljetter@subtopia.se

Med stöd av Region Stockholm.

lördag oktober 1, 2022
13:00
14:00
lördag oktober 1, 2022
16:00
17:00
Hitta hit
Hitta hit med hjälp av Google Maps
Rotemannavägen 10, 145 57 Norsborg

Lokalinformation

Loftet
Biljetter till Breaking Point
Har du några frågor?
Biljetter till Breaking Point