Mission: livsglädje

Mission: livsglädje

Kriget i Syrien har pågått i sex år och hundratusentals barn har inga andra minnen än de som är kopplade till krig. Trevor Lewis, en av de som arbetat med projektet Cirkushoppet i flera omgångar, menar att andrummet ljusa minnen är en väg till läkande och hopp.
Foto Jesper Hammarlund. Text Paulina Sokolow

Limits

Limits

Vi pratar med cirkusartisten Manda Rydman om gränser, medmänsklighet och Cirkus Cirkörs föreställning Limits
Text Elin Borrie. Foto Mats Bäcker

CASA

CASA

Subtopia är en av fem partners i nytt ett europeiskt utvecklingsprogram som syftar till kunskapsutbyte inom cirkus- och gatukonstfältet med fokus på marknadsföring. Som en del av projektet besökte tio personer, som arbetar med cirkus och gatuperformance i Europa, Subtopia och Stockholm.

Foto Katarina Ståhl

Hårhängningens hemligheter

Hårhängningens hemligheter

I början av april kommer cirkusföreställningen Capilotractées, som betyder ”hårhängning”, till Hangaren Subtopia. Vi har träffat cirkusartisterna Sanja Kosonen och Elice Abonce Muhonen för att få veta mer om föreställningen och deras speciella disciplin ”hårhängning” som ofta väcker frågor.

Cirkus Cirkör – Borders

Cirkus Cirkör – Borders

I en trapets högt ovanför golvet svingar sig en kvinna fram och tillbaka och gnisslet från mekaniken blandas med Michel Jacksons låt Bad som spelas i bakgrunden. Det är här i Cirkus Cirkörs lokaler som Tilde Björfors tar emot för att berätta om nya föreställningen Borders.

Foto Magnus Åström